Président Brie (200g)

En klassisk brie med ett tunt lager vitmögel. Osten är utskuren från en 3 kg brie och är därför extra krämig.

Visste du att?

Brie har fått sitt namn från distriktet öster om Paris med samma namn, där man traditionellt tillverkat brie. Brieosten var känd redan för över 1 000 år sedan. Under medeltiden tog kung Philippe August med osten till hovet i Paris och gjorde den därmed känd på allvar. Korna som ger mjölk till denna brie betar i det lummiga och bergiga området kring mejeriet. Det ger en speciell mjölk, vilket återspeglas i osten runda och mättade smak. Président Brie är täckt av ett tunt lager av vitmögel. Osten är skuren från en 3kg brie, vilket är den ursprungliga storleken på en Brie. Eftersom den skärs ut ur en stor ost blir den extra krämig. Ytan är fint vit, och smaken smörig. Man kan knappast tänka sig en ostbricka utan Brie. Kom ihåg att ta osten ur kylen ca. 1 timme före servering, eftersom smaken framkommer bättre då. Brie kan även användas på andra sätt, t.ex. på smörgåsar, i sallader eller smälta den över bakad potatis.

Fakta om osten

Ingredienser
Pastöriserad komjölk, salt, mjölksyrebakterier

Typ: Vitmögel
Mjölk: Komjölk
Land: Frankrike
Område: Alsace-Lorraine
Energi: 1436 kJ / 347 kcal
Fett: 31g
varav mättade fettsyror: 22g
Kolhydrater: <0,5g
varav sockerarter: <0,5g
Protein: 17g
Salt: 1,2g
Styrka:

Smak
Extra krämig och smörig smak