Apéritif & Entrée

Grönsaksmuffins med brie

Om denna rätt
Servera dem till brunch, eftermiddagste eller som tillbehör till soppa eller sallad.
4 personer
Ingredienser & tillagning

400 g vetemjöl

3 dl vatten

25 g jäst

1 msk honung

10 g salt

35 g smör

1 ägg

100 g Président Brie

200 g rivna grönsaker (morot, zucchini, pumpa, selleri eller andra rotfrukter)

Häll vatten i en skål och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mjöl, honung och salt och knåda ihop väl. Knåda in mjukt smör i degen och låt den jäsa i en timme.

Gör en fördjupning i degen, lägg ägg, tärnad brie och de rivna grönsakerna i fördjupningen och knåda in det i degen.

Dela degen i små bollar och lägg dem i muffinsformar. Jäs dem en timme i formarna före gräddningen.

Grädda dem i ugnen i 200 grader i ca 15 min. tills de är gyllene på toppen och genomgräddade. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på galler.