Plateau de fromage
Fransk konst
Det går snabbt att skapa ett konstverk av en bricka med några välsmakande franska ostar och goda tillbehör. Se vår video och låt dig inspireras av våra recept. Vi kallar det snabbmat på franska!
-
1Se info Stäng infoPrésident Brie Bleu
En unik blandning av brie- och blåmögelost. Smaken är mild men ändå med en pikant karaktär.
-
2Se info Stäng infoPrésident Rondelé med valnötter
Rondelé är en färskost med krämig konsistens. De spröda valnötterna ger en fin och balanserad valnötssmak.
Brödpinnar med oliver
3 dl vatten
25 g jäst
1 msk salt
50 g riven Comté
250 g durumvetemjöl
150 g siktat dinkelmjöl
50 g svarta oliver utan kärna
Häll vattnet i en skål och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, Comté och durumvetemjöl. Blanda i dinkelmjöl och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda i de hackade oliverna i degen. Dela degen i 20 bitar och rulla ut dem till tunna korvar. Sno dem lätt och lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 8-10 min. tills de är spröda och gyllenbruna.
Grillad sparris med vinägrett
18 gröna sparrisar
1 msk olivolja
1 knippa körvel
Vinägrett
1 msk vinäger
2 msk olivolja
1 tsk grovkornig senap
1 tsk flytande honung
Bryt av den nedre träiga delen av sparrisen innan den penslas med olja och läggs på en grill eller i en varm grillpanna. Vänd efter ca 2 min. Grilla sparrisen totalt i ca 4 min. Lägg upp den på ett fat.
Rör samman ingredienserna till vinägretten och droppa den över sparrisen. Toppa med körvel.