Spela video

Plateau de fromage

Fransk påsk

På bara 20 sekunder kan du skapa en vacker och smakfull ostbricka i påsk med utsökta franska ostar. Låt dig inspireras av vårt påskbord - eller skapa ett alldeles eget.
Snabbmat på franska!

 • 1
  Se info Stäng info
  Président Petits Chèvres Naturell

  Skivor av färsk getost. Krämig och mild – och ändå halvfast. Passar perfekt i både kalla och varma rätter.

 • 2
  Se info Stäng info
  Bleu d’Auvergne AOP

  Blåmögelost från det vackra vulkanområdet i Auvergne. Har en pikant doft och en ren smak med en ton av kryddörter.

Ingredienser & tillagning

Torkade äpplen och päron

1 dl vatten

25 g socker

2 äpplen

2 päron

Häll vatten och socker i en gryta, koka upp så att sockret löses upp och låt svalna. Skär äpplen och päron i tunna skivor på ca 1 mm med en mandolin. Låt kärnhusen sitta kvar, det ser fint ut på de torkade äpplena och päronen. Doppa skivorna i den avsvalnade sockerlagen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt in äpplena i ugnen i 80-100 grader, gärna varmluft, och torka dem i ca 1-1½ timme tills de är spröda, dock utan att de tar färg.

Ugnsbakade, syltade kronärtskockor med rosmarin

12-14 st. lila kronärtskockor

1 hel färsk vitlök

10 kvistar rosmarin

½ dl olivolja

3 msk äppelvinäger

Havssalt och nymald peppar

Ta bort de yttersta bladen på kronärtskockorna så att bara bottnen och de innersta bladen är kvar. Dela kronärtskockorna och skrapa bort skägget med en sked. Lägg de halva kronärtskockorna i en form med snittytan uppåt. Skär den skalade vitlöken i grova bitar och skölj rosmarinkvistarna i kallt vatten. Lägg vitlök, rosmarin i små kvistar, olja, vinäger, salt och peppar på kronärtskockorna. Vänd runt ordentligt. Ställ kronärtskockorna i ugnen och baka dem i 25-30 min. i 140-150 grader. Vänd runt kronärtskockorna ett par gånger under tiden så blir de jämnt bakade.