Plateau de fromage
Fransk påsk
På bara 20 sekunder kan du skapa en vacker och smakfull ostbricka i påsk med utsökta franska ostar. Låt dig inspireras av vårt påskbord - eller skapa ett alldeles eget.
Snabbmat på franska!
-
1Se info Stäng infoPrésident Petits Chèvres Naturell
Skivor av färsk getost. Krämig och mild – och ändå halvfast. Passar perfekt i både kalla och varma rätter.
-
2Se info Stäng infoBleu d’Auvergne AOP
Blåmögelost från det vackra vulkanområdet i Auvergne. Har en pikant doft och en ren smak med en ton av kryddörter.
Häll vatten och socker i en gryta, koka upp så att sockret löses upp och låt svalna. Skär äpplen och päron i tunna skivor på ca 1 mm med en mandolin. Låt kärnhusen sitta kvar, det ser fint ut på de torkade äpplena och päronen. Doppa skivorna i den avsvalnade sockerlagen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in äpplena i ugnen i 80-100 grader, gärna varmluft, och torka dem i ca 1-1½ timme tills de är spröda, dock utan att de tar färg.
Ugnsbakade, syltade kronärtskockor med rosmarin
12-14 st. lila kronärtskockor
1 hel färsk vitlök
10 kvistar rosmarin
½ dl olivolja
3 msk äppelvinäger
Havssalt och nymald peppar
Ta bort de yttersta bladen på kronärtskockorna så att bara bottnen och de innersta bladen är kvar. Dela kronärtskockorna och skrapa bort skägget med en sked. Lägg de halva kronärtskockorna i en form med snittytan uppåt. Skär den skalade vitlöken i grova bitar och skölj rosmarinkvistarna i kallt vatten. Lägg vitlök, rosmarin i små kvistar, olja, vinäger, salt och peppar på kronärtskockorna. Vänd runt ordentligt. Ställ kronärtskockorna i ugnen och baka dem i 25-30 min. i 140-150 grader. Vänd runt kronärtskockorna ett par gånger under tiden så blir de jämnt bakade.