Apéritif & Entrée
Grillad aubergine, piquillo och vitlöksost
Det bästa vitlöken kommer från Garonne i sydvästra Frankrike. Denna friska färskost med vitlök och örter har en krämig konsistens med en känslig och balanserad smak. Passar både bra på bröd och i varma rätter.
1 aubergine
Olja till stekning
Salt och peppar
2 röda pepparfrukter eller 3-4 piquillo på burk
100 g Président Rondelé med vitlök
12 skivor bresaola
Lite sallad eller kryddörter efter eget val
Skölj auberginen och skär den i skivor på tvären. Salta skivorna och låt dem dra i 20 min.
Skölj bort saltet och torka dem med en kökshandduk. Pensla skivorna med olja, grilla dem på en grill eller stek dem på varm stekpanna och salta och peppra. Sätt in pepparfrukterna i ugnen på hög värme, i cirka 250 grader tills skalet förkolnar och lägg dem sedan direkt i en plastpåse. Efter 10 min. kan skalet dras av och pepparfrukten delas i fyra delar och stjälk och frön skärs bort. (Piquillo i burk är samma sak, men här har jobbet redan gjorts). Lägg ut en bit plastfolie på bordet, cirka 40 cm. Lägg auberginen i ett avlångt mönster. Lägg därefter på piquillo-pepparn, smör och sist vitlöksosten. Rulla det till en roulad och kläm till ändarna. Rouladen blir fast efter en halv timme i kylskåp. Skär i skivor och arrangera med bresaolaskivor, lägg lite grönt på och servera med nybakat bröd.