Plat principal
Omelett med getost
En camembert gjord på getmjölk som har en ung och mild smak. Efterhand som osten mognar får den en krämig karaktär.
4 knäckta ägg i en skål
4 msk mjölk
Salt och peppar
2-3 msk smör
50 g rensad spenat
1 knivsudd curry
75 g Président Palet de Chèvre i bitar
Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Värm två matskedar smör i en stor panna och sautera spenaten lätt, krydda med curry. Tillsätt äggmassan, vänd den då och då tills den stelnat och är fast i botten. Tillsätt getosten i bitar och vik ihop omeletten, så att den endast tar upp hälften av pannan. Tillsätt det sista smöret och stek omeletten färdig tills den är fast och gyllenbrun i botten. Vänd den över på ett fat och servera med grovt bröd eller toppa eventuellt med snabbrostade svampar, späda spenatblad och finhackad charlottenlök.