Plat principal
Pasta med basilika, pinjenötter, ärtor och krämig brie
Om denna rätt
Brien smälter fint och ger en god smak. Det kan ses och smakas här i denna enkla pastarätt, där ostsåsen består av smält brie och mjölk.
4
personer
Ingredienser & tillagning
2 dl mjölk
200 g Président Brie
300 g penne
100 g färska ärtor (vikt med baljor, frusna kan också användas)
15 basilikablad
50 g pinjenötter
Salt och nymald peppar
40 g färskriven parmesan
Koka upp mjölk i en liten gryta, skär brieosten i tärningar och lägg dem i den varma mjölken. Vispa lätt tills osten smälter och det blir en lätt, krämig ostsås. Ta av grytan från värmen och varmhåll.
Koka pastan tills den är al dente. Häll av vattnet och låt pastan ligga kvar i grytan. Vänd ned den ljumna ostsåsen, de färska ärtorna, hackad basilika och pinjenötter. Vänd runt ordentligt och krydda till sist med salt, nymald peppar och parmesan.