L’accompagnement
Puré av torkad frukt med smak av mörk choklad
Om denna rätt
Tips: Gör dubbel sats av purén och smaka av den halvan som du inte använder till osten med apelsinjuice istället för vinäger och konjak. Använd purén i avrunnen yoghurt till frukost på söndag.
1
st.
Ingredienser & tillagning
8 stora katrinplommon utan kärna
8 torkade aprikoser
8 dadlar
3 msk råsocker
3 dl vatten
2 msk plommon- eller körsbärsvinäger
1 msk konjak
25 g fin mörk choklad
Koka den torkade frukten i en gryta med råsocker och vatten i ca 8-10 min. tills den är mjuk. Lägg frukten och vätskan i en mixer och mixa till ett blankt mos. Smaka av med vinäger, konjak och finhackad choklad medan den är lite ljummen så att chokladen smälter ner i purén. Servera purén till mycket kraftiga ostar.