Desserts
Roquefort med vaniljsyltade bär
										Om denna rätt									
									
										Salt och sött passar ihop. Och dessa vaniljsyltade bär passar den salta roqueforten riktigt bra.									
															
									6
									personer
								
								
																	 
									Société Roquefort AOP
												
													Klassisk opastöriserad ost på fårmjölk och lagrad i bergsgrottor – som en äkta Roquefort ska. Raffinerad och salt smakupplevelse.
												
								Se info
								Stäng info
							
												
						Ingredienser & tillagning					
					1 dl färskpressad apelsinjuice
50 g socker
Fröna från 1 vaniljstång
200 g bär t.ex. björnbär, blåbär eller hallon
200 g roquefort
Häll apelsinjuice, socker och vaniljfrön i en gryta och koka upp lagen tills sockret har löst sig. Ta av grytan från plattan och låt lagen svalna.
Häll den avsvalnade lagen över bären och servera till roquefort.
TIPS: Små tilltugg
Skär tunna skivor av dagsgammalt bröd och rosta det i ugnen tills det är frasigt. Servera brödet med Rondelé Bleu.
 
					