Desserts
Roquefort med vaniljsyltade bär
Om denna rätt
Salt och sött passar ihop. Och dessa vaniljsyltade bär passar den salta roqueforten riktigt bra.
6
personer
Société Roquefort AOP
Klassisk opastöriserad ost på fårmjölk och lagrad i bergsgrottor – som en äkta Roquefort ska. Raffinerad och salt smakupplevelse.
Se info
Stäng info
Ingredienser & tillagning
1 dl färskpressad apelsinjuice
50 g socker
Fröna från 1 vaniljstång
200 g bär t.ex. björnbär, blåbär eller hallon
200 g roquefort
Häll apelsinjuice, socker och vaniljfrön i en gryta och koka upp lagen tills sockret har löst sig. Ta av grytan från plattan och låt lagen svalna.
Häll den avsvalnade lagen över bären och servera till roquefort.
TIPS: Små tilltugg
Skär tunna skivor av dagsgammalt bröd och rosta det i ugnen tills det är frasigt. Servera brödet med Rondelé Bleu.