Plat principal
Tomatbakad aubergine
2 auberginer i 8-10 skivor på längden
175 g Président Sainte Maure i bitar
1 kruka basilika
Ca 7 dl tomatsås, eventuellt färdigköpt
50 g parmesanost, grovt riven
Salt
Lite olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Aubergineskivorna läggs på ett galler, saltas, penslas med olja och bakas i ca 20 minuter tills de fått färg, eventuellt i två omgångar om det endast finns ett galler. Kom ihåg att sätta en platta under! Plocka basilika och fördela bladen och getostbitarna i små högar på skivorna och vik ihop dem. Fördela lite tomatsås i botten på ett lämpligt gratängfat. Lägg i auberginepaketen. Häll över resten av såsen och strö över parmesanost. Detta kan göra i ordning i förväg, men ska i så fall förvaras i kylskåp! Rätten bakas färdig i 175 grader i ca ½ timmes. Tillsätt ev. lite vatten eller buljong under tiden, så att konsistensen håller sig saftig.
Servera med grovt bröd och en fyllig, blandad sallad.